2023-2024. évi Megyei Magyar Kupa 3. forduló

Rákóczifalva SE – Kunhegyes ESE 3-2 (1-1)

A JNSZ Megyei Magyar Kupa 3. fordulójában egy olyan csapatot sorsoltak számunkra, amelyik ellen nem voltunk teljesen esélytelenek. Bár a hétközi időpont előre vetítette, hogy csapatunk hiányosan, egy gyengébb kerettel tud kiállni a meccsen, ráadásul a fordulót olyan napra jelölték ki, amelyre korábban mi már áthelyeztettünk utánpótlás mérkőzést, végül csak annyi változott, hogy kértük a kupameccs kedden történő lejátszását. Igaz, előtte az is felmerült, hogy ne utazzunk el a mérkőzésre, mondjuk le a találkozót, de erről az egyesület vezetője hallani sem akart, végül keddi napon, de majdnem a lehetséges legerősebb keretünkkel tudtunk pályára lépni. Az esélytelenség pedig azért nem volt valós mert, már az őszi mérkőzésen is változatos, sokgólos meccsen veszítettünk, tavasszal pedig a helyzetek alapján a győzelmünk sem lett volna érdemtelen. A hazai csapat edzője is panaszkodott a kerete hiányzóira, de aztán végül a Rákóczi csapatában is szinte kivétel nélkül pályára lépett minden olyan játékos, aki a hétvégi bajnokin.

A mérkÅ‘zést a KESE kezdte jobban. Bár a mezÅ‘nyben teljesen egyenrangú volt a két csapat, mégis inkább a mi elképzelésünk szerint alakult a játék. A kapuk ugyan ritkán kerültek veszélybe, de mindkét csapat próbálta az elképzelése szerint alakítani a játékot, a hazai csapat labdabirtoklásból próbált helyzeteket kialakítani – nem sok eredménnyel – míg a KESE átadta a kezdeményezést, majd labdaszerzés után próbált gyors akciókat vezetni. A helyzetek alapján inkább a KESE elképzelése valósult meg, mert a Rákóczi ekkor helyzetet se tudott kialakítani, míg a mi támadásaink több veszélyt jelentettek, még akkor is, ha igazi ziccerekrÅ‘l nemigen beszélhetünk. Közben a félidÅ‘ közepéhez közeledve Tyukodi Attila tetszetÅ‘s góljával megszereztük a vezetést, de Kocsis Tamásnak is akadt két lehetÅ‘sége is, amik értékesítésével jelentÅ‘s elÅ‘nyt is szerezhettünk volna. BÅ‘ félóra után talált magára a hazai csapat, fölényt harcoltak ki, ami már helyzetekben is megmutatkozott, sÅ‘t volt egy hazai akció, amely során több bravúr is kellett kapusunktól, hogy ne egyenlítsen ki a Rákóczifalva. Pár perc múlva azonban már nem tudtuk megakadályozni, hogy Hadad Hicham révén kiegyenlítsen a hazai csapat. Igazságos eredménnyel zárult az elsÅ‘ félidÅ‘, bár az elsÅ‘ felében nakár a meccset is megnyerhettük volna, a második felében azonban nem csak a gólban, hanem a helyzetekben is kiegyenlítÅ‘dött mérkÅ‘zés.

A szünetet kissé túlméretezte a KESE, a játékosaink ugyan fizikailag a pályán voltak, de tevékenységük inkább arra utalt, hogy fejben még az öltözőben vannak. Nem is kellett sok idő, hogy vezetéshez jusson a hazai csapat, az 51. percben Varga Krisztián góljával már a Falva vezetett. Ez némileg ébresztőt hozott a KESE játékosainak, kiegyenlítődött a játék, a mi támadásaink is eljutottak a hazai csapat kapujának előterébe, de a hazai támadások is mi kapunkig. Bár különösebb parádét egyik kapusnak sem kellett bemutatni, de mindkét hálóőr tette a dolgát, amikor az ellenfél támadói nem hibázták el a lehetőségüket. Már elkezdett motoszkálni a fejünkben, hogy büntetőkkel kell eldöntenünk a továbbjutás kérdését, amikor Méhesi Milán egy olyan góllal döntötte el a mérkőzést, ezzel együtt a továbbjutást, amelyet több hiba is megelőzött, illetve többen is megakadályozhatták volna, hogy kapunkba kerüljön a labda. Hoztuk a formánkat, mégpedig azt, hogy a tisztességgel lejátszott meccset durva egyéni hiba vagy hibák miatt az utolsó percekben bukunk el, egy nagyon elkerülhető góllal. Véget ért a mérkőzés nyert a szerencsésebb, a végén talán jobban koncentráló csapat. A Rákóczifalva a következő fordulóba jutott, ahol egy győzelemmel kijuthat a Magyar Kupa országos főtáblára.

Nem mintha nekünk nagy esélyünk lett volna olyan szintig eljutni a kupasorozatban – kiharcolni a fÅ‘táblára jutást, tehát a legjobb négy közé kerülni a megyében – ami már komoly anyagi haszonnal is járhat, de mégis bosszantó volt kiesni, mert egy olyan meccset tudtunk magunk mögött, amelyen nem játszottunk rosszul, az ellenfél pedig cseppet sem érdemelte meg jobban a továbbjutás, mint a KESE. A mérkÅ‘zést tisztességesen lejátszottuk, a játék, a helyzetek alapján nem érdemeltünk vereséget, de most is hiányzott az a kicsi többlet, amivel a lehetÅ‘ legkisebb különbségű vereségrÅ‘l át lehetne billenni a döntetlenre, vagy a minimális gyÅ‘zelemre.

 

Ugrás az oldal tetejére ↑