2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 24. forduló

Kunhegyes ESE – Törökszentmiklósi FC 1-5 (0-2)

A Törökszentmiklósi FC csapatát fogadtuk a soron következÅ‘ hazai mérkÅ‘zésen. A vendégcsapat abba a körbe – teljesen szubjektív módon a Tiszaföldvár, a Jászberény , a Jászfényszaru és a MezÅ‘túr csapatát sorolom ide – tartozik, amely ellen reálisan nincs esélyünk pontszerzésre még hazai pályán sem. Ezek a csapatok ellen a szoros eredmény is bravúrnak számíthat, annyival felettünk állnak minden szempontból.

A mérkőzés az esélyeknek megfelelően alakult, a vendégek az első perctől fölényben játszottak, de mivel játékuk tempója nem volt túl félelmetes, ezért fegyelmezett csapatjátékkal, lelkes védekezéssel, többnyire meg lehetett akadályozni, hogy gólfesztivált rendezzenek a tavaly még NB III-ban szerepelt vendégek. Tény, hogy a gól nélkül csak bő 10 perc nélkül úsztuk meg, de tulajdonképpen az első megingásunkat követően Ladányi Dániel révén megszerezte a vezetést a TFC. A folytatódó játékban a fölényben játszó, de kapunkra nem túl sok veszélyt jelentő vendégek kétgólosra növelték előnyüket a 24. percben Farkas István góljával. Ezzel ki is alakult a félidő eredménye. A Törökszentmiklós cseppet sem mutatott be félelmetes játékot, de végig irányították azt, a labdabirtoklásban sokkal jobbak voltak, a KESE játékosaitól csak ritkán tellett valamire való ellentámadásra. Gyakorlatilag a vendégek kihasználták a védekezésünk két hibáját, amiből kialakult a biztos vezetésük, ugyanakkor a fölény ziccerekben egyáltalán nem nyilvánult meg, a gólhelyzetek alapján az eredményben megnyilvánuló különbség mindent figyelembe véve túlzottnak tűnt.

A történet a szünet után sem folytatódott másként, mint korábban. A vendégek irányították a játékot, jóval többet birtokolták a labdát, de megfontoltan, leírható, hogy kényelmesen szövögetett támadásaiknál volt ideje a KESE védÅ‘inek lereagálni  a dolgokat, ezért aztán ezek a támadások nemhogy gólhelyzetet, de még csak gólveszélyes jelenetet is csak ritkán hoztak a hazai kapu elé. MindentÅ‘l függetlenül a második félidÅ‘ is hozott, néhány védelmi hibát, a védelem elcsúszását, amikbÅ‘l aztán elÅ‘bb az 54. percben Farkas István, majd a 67. percben Lucza Tamás, végül pedig a 78. percben Buru Zoltán talált be, ezzel befejezve a miklósi gólgyártást. KívülrÅ‘l úgy látszott, hogy a TFC csak a gyÅ‘zelmet akarja, biztos vezetése tudatában egyre kisebb lendület volt a támadásaikban, máshogy fogalmazva a gyÅ‘zelem tudatában egyre kevésbé igyekeztek, így aztán a  mérkÅ‘zés 83. percében Kis Attila találatával megszerezte a becsületgólját a KESE, balról vagy 14 méterrÅ‘l lÅ‘tte a labdát a kiinduló kapus mellett a hálóba. A maradék játékidÅ‘ lecsorgott, magabiztosan nyerte meg a mérkÅ‘zést a Törökszentmiklós.

Összességében teljesen egyértelmű volt a nálunk magasabb szintet képviselő TFC győzelme, végig fölényben játszottak, jól használták ki védelmünk megingásait, a ritka gólhelyzeteiket pedig nagyon hatékonyan értékesítették. A góljaikon kívül, talán ha 2-3 olyan lehetőségük akadt még, amelyből aztán nem lett gól. A játékuk, az általuk diktált iram némileg csalódást okozott, de az eredmény önmagáért beszél, mert az eredmény alapján a győzelem magabiztos és fölényes.

 

 

Ugrás az oldal tetejére ↑