2017-2018. évi Megyei II. o. felnőtt bajnokság 24. forduló

Jászalsószentgyörgy KSE – Kunhegyes ESE 1-3 (1-1)

Az előző heti mérkőzéssel egy nehéznek ígérkező sorozat kezdődött. Az első lépcsőfokot sikerült venni, már ami a lényeget illeti, de az erősen tartalékos Cibakháza ellen a három ponton kívül sok örömre nem volt okunk. Aztán egy gyötrelmes hét zárásaként, két bozsikos rendezvény, egy bepótolt U16-os, és egy bepótolt U19-es meccs után, következett a Jászalsószentgyörgy, az ifi és a felnőtt meccs egy napon. Az ifik mérkőzése jó előjel volt, mert egy olyan meccsen nyertek simán Tiszapüspökiben, ahova féltve engedtük el őket. Az ifimeccsből adódhatott volna, hogy tartalékos lesz a felnőtt csapatunk, de aztán úgy alakultak a dolgok, hogy sikerült megfelelő létszámmal elutazni a jászságba, ahol egy olyan csapat fogadott bennünket, amely két fordulóval korábban rendesen kitömte a szebb napokat megért KuTE csapatát, majd Tiszajenőről vitte haza mindhárom bajnoki pontot.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés. A pálya sokkal jobban nézett ki, mint amilyen minőséget valójában képviselt, a kőkemény és egyenetlen talajt ugyan többnyire szép zöld fű borította, de a koranyári meleg sem igazán segítette a játékosokat abban, hogy igazán színvonalas meccset produkáljanak. A meccs elején a KESE játéka okozott több gólveszélyt, ami 2-3 gólhelyzetben, és egy lesgólban nyilvánult meg, a másik oldalon is csaknem sikerült betalálni játékosainknak, amikor egy hazagurított labda megtréfálta Csontos Ádámot, és a talpa alatt átcsúszva, éppen csak nem akadt meg a jobb alsóban. Ezekhez az előzményekhez képest hidegzuhanyként érte csapatunkat a hazaiak vezető gólja.

31. perc: Jobboldalon bontakozott ki szentgyörgyi támadás, a magát lassan kunhegyesi mumussá kinövő Czibak Tibor az alapvonalra cselezte le magát, nagyjából az ötös és az alapvonal találkozásától gurított középre, a szintén ex-ladányi Suki Lajos jól érkezett, és 6 méterről a hosszú sarokba helyezte a labdát. 1-0.

43. perc: A szentgyörgyi vezető gól nem vetette vissza csapatunkat, továbbra is fölényben játszottunk, de az egyenlítésre a félidő hajrájáig kellett várni. Balogh András jobboldalon kapott labdát. Több cselt is bemutatott, végül 14 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 1-1. Bár csak a félidő végén sikerült egyenlíteni, de erre minimum rászolgált a csapatunk, a helyzetek alapján már ekkor is legalább vezetnünk kellett volna.

Szünet után sokáig nyílt volt a találkozó, bár valamivel többet kezdeményeztünk, a labdát is többet birtokoltuk, de egyébként küzdelmes, időnként keménykedésektől sem mentes változatos meccset láthattak a nézők. A színvonal olyan volt, amilyen volt, bár a játékosokban is biztosan volt hiba, de korábban már taglalt körülmények sem engedték kialakulni a folyamatos, pontos játékot. Viszonylag sokat kellett várni a vezetés megszerzésére, de aztán a második játékrész közepe táján erre is sor került.

73. perc: Középen bontakozott ki gólveszélyes támadásunk. Rózsa István a védők mögé, Szóládi Levente elé emelte be a labdát, aki ügyesen használta  ki a lehetőséget, magabiztosan helyezett a jobb alsó sarokba. 1-2.

A vezetésünk után úgy tűnt, hogy kissé megrogyott az Alsószentgyörgy. Bár látványosan nem adták fel, mégis úgy tűnt, mintha beletörődtek volna a vereségbe. Volt olyan hazai játékos is, aki nehezen viselte el a vezetésünket, de edzője hamar reagált erre. Fölény be kerültünk, ami már azzal is járt, hogy a hazaiak kapuja előtt veszélyes jelenetek alakultak ki.

86. perc: Végképp eldőlt a mérkőzés. Most Tyukodi Attila kapott jó labdát a Rózsa Istvántól a védők mögé, a befejezés ismét jól sikerült, támadónk biztos lábbal lőtt a rövid sarokba. 1-3.

A hátra lévő néhány perc lecsordogált, így a csöppet sem könnyű meccsen értékes győzelmet értünk el, amivel folytattuk a sorozatot, a nehezebbnek ítélt meccsek győzelemmel való lezárását. A Cibakháza és Jászalsószentgyörgy soha nem tartozott kedvenc ellenfeleink közé, főleg a jászságiaknál nehéz nyerni, mert egy viszonylag szép erdős környezetben sajátos körülményekkel, elsősorban a talajjal is meg kell küzdeni. Ezen a napon pedig még az ifi és a felnőtt meccsek egy napon történő rendezése is rontotta esélyeinket. Végül mindkét csapat győzelemmel zárt, így problémamentesen sikerült letudni a hétvégét. Következik a Tiszaszentimre, amely pillanatnyi formája alapján, meg a mérkőzés presztízs jellege miatt is nehéz feladatnak ígérkezik.

Ugrás az oldal tetejére ↑