2017-2018. évi Megyei II. o. felnőtt bajnokság 25. forduló

Kunhegyes ESE – Tiszaszentimre KSE 5-0 (3-0)

A tavaszi szezonban nehezen lendült játékba a KESE. Az elején értékes pontokat hullajtottunk olyan mérkőzéseken, amelyeket szerettünk volna győztesen lehozni. Ahogy teltek a meccsek egyre jobban hiányoltuk az “őszi” csapatunkat, nem annyira a személyi összetételét, mint inkább az akkor mutatott játékát. Szép lassan eljutottunk oda, hogy Jászalsószentgyörgyön már kezdett megfelelni ennek a várakozásnak a csapat játéka. Ezután egy nagyon fontos mérkőzés következett az egyik szomszédvár, a Tiszaszentimre ellen. Bíztunk benne, hogy folytatódik a felszálló ág, és megszerezzük a győzelmet az ötödik helyen tanyázó, egyébként újonc vendégcsapat ellen. Egyébként a készülődés a mérkőzésre nem volt részünkről egyoldalú, hiszen a hírek szerint a vendégeket még nagyobb bizonyítási vágy fűtötte. Szentimrei részről is komoly érdeklődés kisérte a találkozót, vagy 20-30 néző utazott el Kunhegyesre, a mérkőzést megnézni.

Bátran kezdtek a vendégek, ez pedig némileg meglepte játékosainkat. Szerencsére csak néhány percig érezhettük úgy, hogy van hatása a Szentimre ijjesztgetésének, ezután végig a mi elképzelésünk, akaratunk szerint folyt le a találkozó. Átvettük az irányítást, volt néhány távolabbi lövési kísérlet, nagy ziccer az első percekben nem alakult ki, bár túl sokat nem kellett várni a vezető gólunkra.

9. perc: Egy középen vezetett támadás végén a kapu előtt eléje pattanó labdát Szabó Dávid 7 méterről vágta a hálóba. 1-0.

16. perc: Lendületben maradtunk, az ellenfelünk nemigen találta a játékát. Tyukodi Attila ugrott ki középen, viszonylag zavartalanul vezethette a kapusra a labdát, ránézésre túl korán ellőtte, vagy 25 méterről megcélozta a kaput, a kellemetlen lövést a kapus nem tudta hárítani, a labda a bal alsó sarokban akadt meg. 2-0.

Az első negyedóra után magabiztosnak tűnő kétgólos előnyre tettünk szert, viszonylag jó helyzetkihasználással. Ezután is lendületben maradt a KESE, lehetőségei is adódtak, de ebben az időszakban a vendégek egyébként kunhegyesi illetőségű kapusa, Varga Zoltán meccsben tartotta a Szentimrét, percek alatt két ziccert is hárított. Közben voltak próbálkozások akcióból és pontrúgásból is, de a portás tette a dolgát. Aztán mégis újabb hazai találat esett.

33. perc: Tetszetős, gyors támadást vezettünk, amelynek végén Kocsis Tamás került gólhelyzetbe, de a kicsit hosszan szöktette magát, így a kapujából kilépő vendégkapus lábbal védett, balszerencséjére a labda Szabó Dávid elé pattant, aki az időközben a kapuba futó két védő között a kapu közepébe lőtte a labdát. 3-0.

Az első félidő hátralévő részében is dominált a csapatunk, a vendégek kapusának kellett többször is játékba avatkozni, míg Csontos Ádámnak érdemi dolga nem volt. Az eredmény meglepően jól alakult, többen voltunk akik elfogadtuk volna végeredménynek is. Viszont még hátra volt a második 45 perc, és felsejlett egy nyári edzőmérkőzés, amikor jelentős előnyünket fordította meg a meccs utolsó harmadában a Szentimre. A szünet után némileg aktívan kezdtek a vendégek, úgy tűnt, hogy a mieinknek már nemigen hiányzik ez a játékrész. Kiegyenlített lett a játék, a kapuk elé felváltva jutottak el a csapatok. Az idő telt, a számunkra kedvező állás miatt ezt nemigen bántuk. Aztán a vendégek egyik akciója végén egy ártalmatlannak tűnő helyzetben tizenegyeshez jutott a Szentimre. A gólkirály-jelölt Nagy Ferenc büntetőjét viszont Csontos Ádám szép vetődés után kiütötte. Az események jótékony hatást váltottak ki csapatunkban, kicsit nagyobb fokozatba kapcsoltak játékosaink, aminek meg is lett az eredménye.

58. perc: Remek akció végén ismét Tyukodi Attila törhetett kapura, jó ütemben lőtte al a labdát a kifutó kapus mellett, amely a kapu jobboldalában kötött ki. 4-0. Ha pislákolt is még némi remény a Szentimre játékosai számára, ezzel a góllal ez megszűnt.

76. perc: Még nem volt vége a mérkőzésnek. Szóládi Levente kapott némileg hosszú indítást középen. A pattogó labdát a kifutó kapus fölött emelte a háló közepébe ezzel állította be a végeredményt. 5-0. Az emelés után Levente ütközött a kapussal, aki már az első félidőben is megsérült, most viszont az ápolást követően cserét kért.

Az utolsó szűk negyedórában már nem esett gól, illetve egyik csapat sem siettette a játékot, ezért igazán nagy dolgokat, gólhelyzeteket nemigen láthattak a nézők. Tulajdonképpen mindkét csapat várta mérkőzés végét, csak éppen ennek kétféle oka volt. Aztán a játékidő lejárt, a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, amelyen a kunhegyesiek akarata érvényesült, az eredmény a hazai csapat szája íze szerint alakult.

Csapatunk magabiztos, jó játékkal nyerte a térségi rangadót, amely a dobogós helyezések, illetve az esetleges bajnoki cím szempontjából is kiemelkedő jelentősséggel bírt. A gólokon kívül is sokkal több lehetőségünk volt, a vendégek kapusa legalább 3 ziccert is hárított, illetve több veszélyes lövést is bravúrral védett. A másik oldalon a kihagyott büntetőn kívül talán egy igazán veszélyes helyzet alakult ki.  Ezzel a fontos győzelemmel a KESE megerősítette vezető helyét, míg a vendégek – a forduló eredményeire is figyelemmel – a negyedik, számukra legjobb esetben a harmadik helyért lehetnek még harcban.

Jók: Csontos Ádám, Szabó Dávid, Tyukodi Attila, Tyukodi Márk, Imre Zoltán, illetve Varga Zoltán, Faghiura Radu Alexandru.

Pádár László: Jó felfogásban játszottunk, és ami az eredmény szempontjából fontos, helyzeteinket is jól használtuk ki, ezért fölényesen győztük le ellenfelünket.

Balla Attila: Sajnos a játékvezetőt nem szidhatom, de ennek ellenére megérdemelt a hazai győzelem. Sok sikert a KESE csapatának a megye egyben! (Az edzőnek joga van véleményét megfogalmazni saját belátása szerint. Hogy a játékvezetés mennyiben befolyásolta az eredmény alakulását az szerintünk erősen kérdéses. Időnként már számunkra tűnt kínosnak, hogy mennyire biztosítani akarták az egyenlő feltételeket a sporik, főleg a lesek megítélésénél éreztük úgy, hogy számunkra volt több alkalommal igazságtalan az ítélet, de a mezőnyben is többször éreztük, hogy ok nélkül jutottak szabadrúgáshoz a vendégek. A megyei I. osztályról pedig egyenlőre még nem szeretnénk beszélni.)

Ugrás az oldal tetejére ↑