2018-2019. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 14. forduló

Újszászi VVSE – Kunhegyes ESE 5-0 (3-0)

 

Soron következÅ‘ idegenbeli fellépésünkre a középmezÅ‘ny aljához tartozó Újszász otthonában került sor. Az esélyesség terhe most sem nyomasztotta csapatunkat, de azért statisztikából, a számokból kiindulva bíztunk abban, hogy esetleg sikerül elcsípni egy pontot az eddigi meccsein egyáltalán nem gólerÅ‘s játékot nyújtó házigazdától. Az, hogy ellenfelünk az eddig lejátszott meccsein csak 19 gólt szerzett – ami néggyel több a KESE lÅ‘tt góljainak számánál – arra engedett következtetni, hogy az Újszásznak támadójátéka kevésbé erÅ‘s, mint a védekezése, mert kapott góljaik száma a Tiszafüred után – holtversenyben a Karcaggal – a második legkevesebb. EbbÅ‘l akár az is leszűrhetÅ‘, hogy stabil, határozott védekezéssel esetleg meg lehet akadályozni a hazaiakat a gólszerzésben. Az elÅ‘jelek nem voltak a legjobbak, Kocsis Tamás át sem öltözött sérülése miatt, de Tyukodi Attila is csak a padon kezdett. Ezeknek a tényeknek ugyan nincs köze a stabil, fegyelmezett védekezéshez, de amúgy sem acélos támadójátékunkról azért elÅ‘re vetített dolgokat.

A kezdést követően nem sokáig bízhattunk a tervünk megvalósításában. Még csak ismerkedtek egymással a csapatok, amikor az Újszász egy baloldali beívelés után vezetést szerzett. Ezzel a remények már 3-4 perc után szertefoszlani látszottak. A KESE nem esett össze a gyors góltól, bár az ellenfél kapujára nem sok veszélyt jelentett, de a mezőnyben teljesen egyenrangú volt. Tény, hogy ekkor is inkább a hazai csapat irányította a játékot, de igazából jelentős újszászi fölényt nem mutatott a játék képe. Próbálkoztak a mieink is, de szemmel láthatóan zavarta őket az egyenetlen, pattogós pálya. Aztán bő negyedóra után növelte az előnyét a vendéglátó, egy ismét igencsak elkerülhető góllal, a labda ide-oda pattogott a büntető területünkön belül, többször el lehetett volna rúgni, amikor egy tiszta lövőhelyzetbe álló játékos elé pattant, aki a kapunkba vágta. Még ezt követően is folytatódott a kiegyenlítettnek is nevezhető játék, már úgy látszott, hogy a kétgólos hátrányunk megmarad a félidőre, de a hosszabbításban újabb gólt sikerült szerezni az Újszásznak, maga a gól ugyan a mérkőzés legszebb gólja volt, de előtte most is többször lehetett volna tisztázni. Félidőre eldőlt a meccs, csak annyi maradt a kérdés, hogy mekkora zakót kapunk, a hibáinkat jól kihasználó ellenfelünktől.

Félidőben egyáltalán nem sikerült rendezni a sorokat, a játék képe hasonló maradt, mint korábban, de ebből az egyáltalán nem nyomasztó fölényéből, amire még mindig rámondható volt a kiegyenlített jelző, az újszásziak újabb két gólt szereztek, amivel már kialakult a játék képével nem igazán összhangban álló, ötgólos különbséget mutató végeredmény. Előbb egy nem túl erős lövést követően a kipattanó labdából újabb elkerülhető gólt kaptunk, majd néhány percre rá egy rosszul sikerült lesre állítást követően többen vezethették kapusunkra a labdát, és értékesítették a hatalmas lehetőséget. A meccs utolsó harmadában sem történt sok változás a játékban, annyit azonban el kell ismerni, hogy a mi kapusunk sokkal többet volt játékban, mint a hazai, akinek igazi nagy védést ezen a napon nem kellett bemutatni, így nem tudhattuk meg, hogy a Szolnok kapuját hosszú évekig védő Rézsó Péter 48 évesen mire képes.

A mérkőzést teljesen megérdemelten nyerte az Újszász, amely a statisztikára alaposan rácáfolt, az eredmény alapján gólerősnek tűnő játékkal méretes verést mért csapatunkra. Akik láttuk a meccset úgy gondoljuk, hogy ezen a mérkőzésen csapatunk mélyen tudása alatt teljesített, kedvetlen, főleg a védekezésben határozatlan játékával esélye sem volt a pontszerzésre, de még a tisztes eredmény elérésére sem. Szinte minden gólt elkerülhető lett volna, ha nem követünk el akkora hibákat, mint ahogy történt. Ennek az elkeserítő játéknak más eredménye nem lehetett. Ha bizonyítani akarjuk, hogy helyünk van ebben az osztályban, akkor ennél a teljesítménynél jóval több kell a hátralévő két mérkőzésen, amelyek ismét a hatpontos kategóriába tartoznak. Előbb a Jászkisér, majd a Kisújszállás csapatát fogadjuk az őszi szezon zárásaként.

Ugrás az oldal tetejére ↑