2019-2020. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 14. forduló

Tószeg KSE – Kunhegyes ESE 1-0 (1-0)

Az utolsó fordulók közül a legerősebb ellenfél következett csapatunk számára a Tószeg otthonában, amely erős középcsapattá nőtte ki magát az utóbbi években, annak ellenére, hogy nem igazolták agyon magukat, a többnyire helyi nevelésű fiatalokat csak néhány szolnoki kötődésű játékos egészíti ki, akik közül többen magasabb osztályban is szerepeltek. Ráadásul náluk éppen ellenkező volt a trend, a KESE csapatától eltérően, akik a végére rendesen megfogytunk sérülések és eltiltások miatt, az ellenfél edzőjének már az okozott gondot, hogy kit ne nevezzen a keretbe a mérkőzésen. Tekintettel arra, hogy az előző fordulókban hozzánk hasonlóbb erejű csapatoktól is – főleg Jánoshidán – jó nagy pofonokat kaptunk, igencsak össze kellett szedni magát a megfogyatkozott létszámú csapatunknak, hogy emelt fővel tudjuk le a mérkőzést.  A körülményekre nem panaszkodhattunk, az évszakhoz képest remek talajú pályán játszhattuk le utolsó idegenbeli meccsünket, és az időjárás sem november közepét idézte. A természettől, a környezettől független körülmények tekintetében pedig már előzetesen sem számítottunk túl sok jóra, sajnos megérzésünk, tapasztalatunk, aggodalmunk nem bizonyult alaptalannak.

A mérkőzésről a helyi tudósító rövid összefoglalója: “Kitűnően előkészített pályán játszott a két csapat. A hazaiak győzelme teljesen megérdemelt a szívósan küzdő vendégcsapat ellen.” Korrekt összefoglaló.

A mérkőzésen a Tószeg lendületesen kezdett, majd szinte az első védelmi bizonytalanságot kihasználva hamar vezetést szerzett. Ezzel kialakult a végeredmény is. A vendéglátók a vezető gólt követően is irányították a játékot, a mieink csak ritkán jutottak el a hazai kapuig, de akár egyenlíthetett is volna a KESE. A Tószeg viszont a kidolgozott ziccereit nem tudta értékesíteni, nagy helyzetekben hibáztak a támadók, vagy a jól védő Csontos Ádám hárított. A játék összességében a KESE elképzelései szerint is alakult, de a kialakított 2-3 lehetőségből nem sikerült bevenni a hazai kaput. A tószegiek bizonyították, hogy nem véletlenül telelnek a dobogó legalsó fokán, győzelmük nem vitatható, lehetett volna  jóval nagyobb különbségű is, de még nagyobb szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna.

Viola Kálmán: Egy gól nem mutatja a rengeteg kidolgozott helyzetet, de az egy-null is három pontot ér. A tószegi csapatból Bába Tibor Dániel, Kállai Márk Zoltán, Mészáros Gábor és Kiss Balázs játékát emelem ki.

Szabó György: Tartalékos csapatunk ma felnőtt a feladathoz, egy jó csapat ellen, ha szerencsével is, de végig nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést. A KESE csapatában ma sok jó teljesítmény volt, ezért dicséret illet minden játékost, kiemelkedett Csontos Ádám, aki talán a mezőny legjobbja volt. A mezőny leggyengébb láncszemére is lenne jelölt, de ezt nem érdemes leírni.

Ugrás az oldal tetejére ↑