2019-2020. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 15. forduló

Kunhegyes ESE – Fegyvernek VSE 0-1 (0-1)

Ha létezett fontos mérkÅ‘zés csapatunk számára ezen az Å‘szön, akkor a Fegyvernek elleni összecsapást biztosan ide soroltuk volna. Csapatunk felkészült, eltervezte a gyÅ‘zelemhez vezetÅ‘ utat, de ez az elképzelés csak addig működött, amíg el nem kezdÅ‘dött a mérkÅ‘zés. A kezdést követÅ‘en többet kezdeményezett a KESE, de kontrákból inkább a vendégek veszélyeztették a hazai kaput. Az elsÅ‘ negyedórát követÅ‘en fölénybe került a csapatunk, több helyzete is volt a vezetés megszerzésére, de a lehetÅ‘ségeinkkel nem tudtunk élni. A gólunk a levegÅ‘ben lógott, de ezen a napon valami – akarás, gyorsaság, pontosság, vállalkozó kedv – nagyon hiányzott a játékunkból. A félidÅ‘ végéhez közeledve egy kontratámadás végén a Fegyvernek veterán játékosa Csortos József küzdött ki magának egy gólszerzési lehetÅ‘séget a jobboldalon, a tizenhatoson bÅ‘ven belül, többször is lövÅ‘csellel becsapta védÅ‘inket, a végén már 3-4 védÅ‘ is próbálta blokkolni a lövését, de a rutinos játékos laposan a hosszú alsóba helyezett. Kapusunk tehetetlen volt, mert a határozatlan védÅ‘ink takarásából érkezett a labda. Játékosaink teljes letargiába estek a Fegyvernek vezetÅ‘ gólja után, bíztunk benne, hogy a szünetben rendezni tudjuk a sorokat. Azonban játékunk a fordulást követÅ‘en sem javult fel jelentÅ‘sen, a vendégek pedig nagyon védték az elÅ‘nyüket, csíptek, rúgtak, haraptak, húzták az idÅ‘t, amikor csak lehetett, de a játékstílusuk, lelkes, fegyelmezett játékuk sikert eredményezett. Bár az egész második félidÅ‘ben jelentÅ‘s fölényben játszott a KESE, több lehetÅ‘sége is volt, mint a Fegyverneknek, de kontrákból a vendégek elÅ‘tt is adódott helyzet. A mérkÅ‘zés az utolsó pillanatig nyílt volt, a KESE talán legnagyobb lehetÅ‘sége a hosszabbításban maradt ki, de a lényeg, hogy még az egyenlítés sem sikerült. A fegyverneki vezetés után morálisan szétesett csapatunk, majd képtelen volt ezen túllépni, a görcsös, sokszor körülményes, pontatlan erÅ‘lködés nem hozhatott eredményt, a KESE talán a legfontosabb meccsen betlizett.

A kiesési helyosztón két “harmatos” csapat közül csak a Fegyvernek szerzett gólt, ezzel megnyerte a mérkÅ‘zést. A vendégek gyÅ‘zelme nem érdemtelen, mert meccsel kapcsolatos elképzelését legalább részben meg tudta valósítani, és akarásból ellenfele fölé nÅ‘tt.

Sós János: Lélektelen játékunknak csak vereség lehetett a vége.

Balogh Gábor: Bebizonyítottuk, hogy akarattal sok mindent el lehet érni. Mi lenne ha ez némi munkával is párosulna? Ennek ellenére most nagyon boldog vagyok.

Ugrás az oldal tetejére ↑