2022-2023. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 12. forduló

Kunhegyes ESE – CserkeszÅ‘lÅ‘ SE 1-3 (1-1)

 

Ha létezik hatpontos mérkÅ‘zés, akkor ez a meccs az volt. Az újonc, a tavalyi megye kettes bajnokság ötödik helyén végzett CserkeszÅ‘lÅ‘, akik némi meglepetésre indultak el a megyei elsÅ‘ osztályban, meglepÅ‘ eredményeket is produkált már, ami figyelmeztetÅ‘ jel lehetett, de Å‘szintén szólva nemigen gondoltunk arra – fÅ‘leg a korai vezetÅ‘ gólunk után – hogy ilyen simán, ennyire megérdemelten viszik el tÅ‘lünk a három bajnoki pontot. Sajnos ebben nem csak a vendégek jó és szervezett játéka, hanem a mi játékosaink minden tekintetben gyenge teljesítménye is meghatározó szerepet kapott. Arra számítottunk, hogy az ellenfél zártan védekezik, gyors kontrákkal próbál majd eredményes lenni. Ehhez képest utólag leírható, hogy a CserkeszÅ‘lÅ‘ ezen a meccsen nem bunkerfocit játszott, hanem kétharmad részben birtokolta is a labdát, illetve a mérkÅ‘zés egészét tekintve irányította is a játékot. A játék képe a meccs utolsó harmadára változott némileg, de egyrészt a KESE eredménykényszerbe került, másrészt a vendégcsapat ekkor játszhatta azt igazán, amit szeret játszani, illetve amit a mérkÅ‘zést megelÅ‘zÅ‘en is vártunk tÅ‘lük.

Az igazi helyosztó jellegű alsóházi mérkÅ‘zésen viszonylag gyorsan vezetést szerzett a KESE. A vendégek – akiknek csapata nagyrészt a tavalyi megye kettes játékosaikból áll – azonban nem ijedtek meg, hanem továbbra is játszották az elképzeléseik szerinti játékukat, aminek eredményeként bÅ‘ félóra után ki is egyenlítettek. A második félidÅ‘ben sem tudott megújulni a hazai csapat, a félidÅ‘ feléhez közeledve újabb védelmi hibából megszerezte a vezetÅ‘ gólt a CserkeszÅ‘lÅ‘. Próbált erÅ‘lködni csapatunk, tett is erÅ‘feszítéseket a pontszerzés érdekében, de ezen a napon a mutatott halovány teljesítménybÅ‘l csak erre az eredményre futotta. SÅ‘t, ahogyan ez a futballban gyakran elÅ‘fordul, a meccs hajrájában a kinyíló védelem újabb hibáját kihasználva a Cserke szerzett újabb gólt, ezzel bebiztosították a gyÅ‘zelmüket.

A mérkőzést az a csapat nyerte, amely vitathatatlanul jobban tudta megvalósítani elképzeléseit, képességben ugyan semmivel nem voltak jobbak nálunk, de fegyelemben, figyelemben és akaratban is fölénk nőttek. Összességében az erejüket sokkal jobban tudták mozgósítani, mint a KESE játékosai, akiket a meccs elejétől kezdve görcsös, sok hibával tarkított, akaratgyenge játék jellemzett. Ilyen játékkal nem lehet mérkőzést nyerni ebben az osztályban egy hasonló képességű csapat ellen sem, de valószínűsíthető, hogy a másodosztály első felének csapatai ellen is kevés lenne a győzelem megszerzéséhez.

A jövő héten újabb újonc következik, Kenderesen lép pályára csapatunk, amely bajnokként jutott fel. Nagyon sok dolognak jó irányba kellene elmozdulni ahhoz a hét folyamán, hogy ne újabb kudarcot kelljen elszenvednünk az egyik ősi ellenféllel szemben, akiket a nyáron edzőmérkőzésen ugyan legyőztünk nagy küzdelemben, de egyrészt az edzőmérkőzés volt, másrészt augusztus közepe is távoli múltnak tűnik már.

Rózsa István: Nagyon-nagyon nehéz helyzetben vagyunk…

Papp Zsolt: Végig szervezett játékkal irányítottuk a mérkőzést, ezért megérdemelten nyertünk. További sok sikert a Kunhegyesnek.

 

Ugrás az oldal tetejére ↑