2022-2023. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 14. forduló

Kunhegyes ESE – Kisújszállási SE 2-6 (0-3)

Az előző heti bravúr után újabb rangadón kellett pályára lépni a KESE csapatának, a jelenlegi bajnokságra a legjobb csapatok közé fejlődött Kisújszállás ellen. Egy hete, Kenderesen olyan teljesítménnyel rukkolt ki csapatunk, amelyre nálunk évente legfeljebb 1-2 alkalommal van példa, de bármely más csapatnak is dicsőségére válik, a tartását bizonyítja, ha 60 percen át emberhátrányban, idegenben nyer meg egy mérkőzést egy vele nagyjából azonos képességű ellenféllel szemben. Bár a mérkőzés után nagy volt az öröm, az ünneplés, de józanul megítélve a sikert, senki nem gondolhatta, nem is gondolta, hogy a kenderesi sikerrel a Kisújszállás szintjére lépett volna csapatunk. A Kisúj elleni mérkőzésen a pontszerzésre nagyon kevés volt a KESE esélye, de majdnem pontosan egy évvel korábban, a kenderesihez nagyon hasonló körülmények között sikerült Kisújszálláson bravúros győzelmet elérnünk. Tudvalevő, hogy csodák nincsenek minden héten, ugyanazon csapatok ellen minden évben, ezért reálisan nemigen láthattunk esélyt arra, hogy megint meglepetést okozzunk, pontot vagy pontokat szerezzünk.

Bár a kisúji vezetők panaszkodtak hiányzókra a csapat összeállításánál, de a három leginkább gólerős játékosuk rendelkezésre állt, akik közül egy kiemelkedő játékkal bármelyik egyedül is képes eldönteni a mérkőzést. Igaz, hogy végül egyik sem nyújtott kiugróan jó teljesítményt, de mindhárman hozták magukat, és a gólokon testvériesen megosztoztak, és hárman döntötték el a győzelem kérdését.

Jól indult a mérkőzés. A kisújiak magabiztosan kezdtek, de az első percekben még a mi játékosainkban is erősen élt az előző hét sikerének emléke, így az elején játékosaink is fegyelmezetten és pontosan játszottak, pár perc játék után nemigen gondoltuk, hogy ennyire simán, ekkora különbséggel fogja nyerni a mérkőzést a kétségtelenül erősebb vendégcsapat.

Nagyjából tíz percig tartott a kiegyenlített, hullámzó játék, ezt követÅ‘en egy 23 méteres szabadrúgásból, egy nem mindennapi potyagóllal szerzett vezetést a Kisújszállás. A vendégek vezetÅ‘ gólja megfogta a mieinket, némi fölényt alakított ki a vendégcsapat, majd bÅ‘ negyedóra után egy baloldali beívelést követÅ‘en, újabb potyagóllal, a kipattanó labdából megduplázta az elÅ‘nyét a vendégek csapata. Nyilván nagyon sok idÅ‘ volt hátra a mérkÅ‘zésbÅ‘l, de ezzel a leglényegesebb kérdés eldÅ‘lt a mérkÅ‘zést illetÅ‘en. Csapatunk – nem minden ok nélkül – padlóra került a balszerencsés gólok miatt, lehetett érezni, hogy ebbÅ‘l a helyzetbÅ‘l ezen a napon nem lesz képes felállni a KESE. Innen egyértelműen a Kisújszállás akarata érvényesült, bár visszaálltak, kontrajátékra rendezkedtek be, nem látszott esély arra, hogy csapatunk két gólt szerezzen, és újra nyílt legyen a mérkÅ‘zés végkimenetele. Ráadásul a félidÅ‘ közepén alig túl, a vendégek elképzelése valósult meg, egy gyors ellentámadásból megszerezte a harmadik gólját a Kisúj, ezzel gyakorlatilag lezárta a mérkÅ‘zést. Az elsÅ‘ játékrész második felében kiegyenlítettebb játékot láthattunk, mezÅ‘nyben egyenrangúak voltunk, de érezni lehetett, hogy a pálya nagy részének feladása a vendégek taktikájának része, mert egyrészt így akartak területet nyerni gyors támadóiknak, másrészt hátul olyan zártan védekeztek, hogy csapatunk gyakorlatilag a kapu elÅ‘terébe sem jutott el az elsÅ‘ 45 perc alatt.

A szünetet követÅ‘en próbált csapatunk erÅ‘feszítéseket tenni a felzárkózás érdekében, de igazából sok eredménye nem lett a szünetben történteknek. Maradt a kiegyenlített játék, lehet, hogy mezÅ‘nyben kicsivel többet is volt nálunk a labda, de ez cseppet sem volt ellenére a vendégeknek. Vagy öt perc játék után egy baloldali szöglet után – kezezés miatt – járt volna egy büntetÅ‘ a javunkra, de már Törökszentmiklóson is láthattuk, hogy ennek a fiatal tiszafüredi játékvezetÅ‘nek nem erÅ‘ssége a büntetÅ‘ területen belüli kezezés megítélése, illetve – tévesen – azt gondolja, hogy akkor lesz jó játékvezetÅ‘, ha minden mérkÅ‘zésen az ellen a csapat ellen hozza téves ítéleteinek sokaságát, ahol egyébként valamilyen – utánpótlás vagy felnÅ‘tt – mérkÅ‘zésen minden héten megjelenik. Hozzáteszem, hogy azért sárgalapot adni egy játékosnak, mert azt kiáltja hogy “kéz” még akkor is erÅ‘s, ha történetesen megismétli 1-2 alkalommal, ráadásul a játékosnak még igaza is van. Lényegét tekintve nem történt változás, a második félidÅ‘bÅ‘l 20 perc telt el, amikor a Kisújszállás taktikája ismét eredményt hozott, a kezdeményezÅ‘bb, ezért kinyíló védekezésünket ismét jól használták ki. Kezdett nagyon csúnyába fordulni az eredmény, pedig az elsÅ‘ félórát követÅ‘en ez a játékban egyáltalán nem látszott. Jöttek a cserék mindkét oldalon, ez leginkább a vendégek csapatán látszott meg, talán ennek is következményeként az utolsó 20 perc nem csak a játékban, hanem a szerzett gólokat illetÅ‘en is döntetlen lett. ElÅ‘bb Kocsis Tamás szerezte meg a szépítÅ‘ gólunkat, egy jobboldalon elÅ‘re vágott labdára sprintelt rá, de a labdát a vendégek kapusa érte el, azonban a felszabadító rúgással támadónkat találta el, akirÅ‘l a labda vagy nyolc méterrÅ‘l szerencsésen pattant a kisúji kapuba. Ezután a nyílt játékban megrázta magát a Kisújszállás, talán túlzottan belelkesült csapatunk a szépítÅ‘ gól után, kétszer is lekontráztak bennünket a vendégek, majd góllal fejezték be a támadást, így kapott góljaink száma elérte a féltucatot. A végeredményt azonban a KESE állította be, egy baloldali beívelést Szabó Dávid még a hosszú kapufára fejelt, de a visszapattanó labdát Farkas Zoltán vagy 4 méterrÅ‘l vágta a léc alá.

A mérkőzésen a minden tekintetben jobb Kisújszállás ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést. Az előzetes élképzeléseknek megfelelően az eredmény kialakításában a Csikós-Oros-Penti hármas 2-2 góljával döntő szerepet játszott. Csapatunk teljesítményét nagyban befolyásolta a mérkőzés első negyede, főként a demoralizáló első két gól, amit követően csapatunk csak az eredmény után futni volt kénytelen. Ez azonban ideális volt a gyors és ügyes kisújszállási támadóknak, akik éltek is a lehetőséggel, és ellentámadásaikkal lefocizták csapatunkat.

Ugrás az oldal tetejére ↑