2022-2023. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 8. forduló

Jászfényszaru VSE – Kunhegyes ESE 6-0 (3-0)

Az előzmények, az előzetes információk egyáltalán nem vetítették előre, hogy ekkora vereségbe szalad bele csapatunk a nyáron alapos átalakulást átélő Jászfényszaru otthonában. A mérkőzés előtt mindössze egy pont volt a különbség a két csapat között, így egyáltalán nem volt a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, hogy a KESE egy jó játékkal, egy esetleg gyengébb napot kifogó ellenféllel szemben, esetleg némi szerencsével pontot szerezzen.

A kezdést követően hamar meg kellett állapítanunk, hogy ezen a napon a csapatunk egyáltalán nem a szebbik arcát mutatja, az ellenfél pedig jobban egyben van, mint legutóbbi találkozásunk alkalmával. Még tíz perc sem telt el, amikor megszerezte a vezetést a Fényszaru, többszörös védelmi hibánkat kihasználva, de már ekkor is látható volt, hogy csapatunk nagyon bizonytalanul játszik, sok a hiba, az eladott labda, a védekezési hiányosság, a sok védőnk nem igazán találja a helyét, időnként még zavarja is egymást, máskor pedig a másikra vár. A középpályánk gyakorlatilag csak névleg létezett, igazából se hátul, se elől nem tudott érdemben hozzátenni a játékhoz. A hazai vezető gól után még nem látszott, hogy ennek a meccsnek kiütés lesz a vége, de ahhoz is igencsak optimista szemüvegen át kellett látni a meccset, hogy itt esetleg pontszerzés legyen a végén. Közelítettünk a meccs első harmadának végéhez, amikor jobboldalon vezetett támadást a hazai csapat, de egyértelmű szabálytalanság után nem kaptuk meg a labdát, a középre gurítás után pedig ellenünk javára ítélt szabadrúgást a játékvezető gólveszélyes helyről, amit aztán jól benéztünk, így növelte előnyét a Fényszaru, sőt tíz percre rá, újabb góllal el is döntötte a mérkőzést. Játékosainkat nem rázta fel az egy félidő alatt bekapott három gól továbbra is pontatlanul, körülményesen, az ellenfél kapujára pedig teljesen veszélytelenül játszottunk.

A szünetben próbáltunk ébresztőt fújni, úgy is mentünk ki a második félidőre, hogy próbálunk többet hozzátenni a teljesítményhez, az eredményen pedig kozmetikázni. Ehhez képest egy perc után már négyre nőtt a hátrányunk, ami előre vetítette egy nagyobb méretű zakó képét. Ezután azonban kiegyenlítettebb lett a játék, ami inkább annak volt köszönhető, hogy visszafogottabb lett a házigazda, csapatunknak azonban nem gólszerzésre, de még góllal kecsegtető akció kialakítására se volt ereje. Ellenben maradt a sok hiba a csapat minden részében, de ebben a viszonylag hosszú időszakban a jászok se nagyon riogattak gólhelyzetekkel bennünket, noha végig egyértelmű fölényben játszottak. Az eredmény eddig sem okozott nagy dicsőséget, de az utolsó öt percben a siralmas kategóriába lépett, mert a Fényszaru játékosai leginkább komoly hibáinkat kihasználva még két találatot bevittek, és féltucattal zárták a találkozót.

Játékban és eredményben is siralmas produkciót mutattak be játékosaink a mérkőzést végig uraló Jászfényszaru ellen. Elkeserítő volt látni, hogy az egyébként középcsapat kategóriába tartozó hazai csapat milyen simán hozta le a mérkőzést, amelyhez nagyban hozzájárult a játékosaink katasztrofális teljesítménye. Bár a hazai vezetők jóval többre tartják csapatukat, mint amit a szezon első 7 mérkőzésén eredményben lehozott csapatuk, de látva más ellenfeleket számunkra egyértelműnek látszik, hogy a dobogóért reális eséllyel harcoló csapatok magasabb szintet képviselnek. A látottak alapján a mérkőzésen nem annyira a fényszaru brillírozott, hanem a KESE teljesített mélyen tudása alatt. Elgondolkodtató, hogy ha ilyen meccsen, ilyen ellenféllel szemben kapunk egy hatost, akkor mi lesz majd a következő fordulóban a jelenlegi talán legnagyobb bajnokesélyes Martfű ellen.

Kemecsi László: A szerdai mérkőzés még benne volt a lábunkban, de nagyon örülök, hogy ennyire gólratörően játszottunk.

Rózsa István: Ezt az összetételű csapatot még nem láttam ennyire kiábrándítóan futballozni.

Ugrás az oldal tetejére ↑