2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 12. forduló

Jászfényszaru VSE – Kunhegyes ESE 6-0 (3-0)

Azt gondoltuk, hogy a legkeményebb sorozatunk utolsó állomása Jászfényszaru, ahol szintén dobogóra pályázik a fiatalokból álló tehetséges csapat. Az előzmények sok jót nem vetítettek előre, hiszen megint egy nagyon szűk kerettel utaztunk egy erősebb csapathoz, hogy egy mély talajú, csúszós pályán próbáljuk megvédeni a mundér becsületét.

Kezdés után a hazai fiatalok magukhoz ragadták a kezdeményezést, és azt végig a kezükben is tartották. A jelentős labdabirtoklási fölény, a támadások szinte folyamatos szövögetése nem volt túl sikeres a Fényszaru részéről, hiszen a meccs első negyedében olyan nagyon sok lehetőséget nem teremtettek a gólszerzésre, megfordítva leírható, hogy lelkes és fegyelmezett védekezésünk megakadályozta az igazi ziccerek kialakítását. Aztán elég volt egyetlen felesleges kockázat a védelmünk balszéle feleslegesen fellépett, a helyén pedig ziccert alakított ki a Fényszaru, amelynek a végén megszerezte a vezető gólt a hazai csapat, pontosabban Szanku Kristóf. A 25 perces fegyelmezett játékot követően a fegyelmezetlenség miatt bekapott gól megzavarta a KESE védelmét, érdekes módon újabb felelőtlenségek miatt a következő szűk tíz perc alatt kétszer is mattolta a hátsó alakzatunkat a Fényszaru. Előbb Szanku Kristóf, majd Baranyi László talált a kapunkba. Háromgólos vezetéssel jött a szünet, annak ellenére, hogy némileg rendezte sorait a KESE és a félidő utolsó tíz percében már nem született gól.

A második félidÅ‘ hasonlóan kezdÅ‘dött, mint az elsÅ‘. Bár ebben a játékrészben már akadtak helyzeti a nagy fölénybÅ‘l a hazai csapatnak, de ezekbÅ‘l valamilyen ok miatt – elhibázták a lehetÅ‘séget, védett a kapus, mentett a védÅ‘ – nem esett gól 25 percig, aztán a 70. perctÅ‘l a 80. percig megint háromszor került a kapunkba a labda, Lakatos Dávid, Szívós Mátyás János, majd Szanku Kristóf harmadszor volt eredményes. Az utolsó tíz percben nem esett gól, a két félidÅ‘ forgatókönyve ilyen szempontból teljesen egyformára sikeredett. A jobbik csapat nyert, az erÅ‘nlétben szintekkel felettünk lévÅ‘ Fényszaru felÅ‘rölte csapatunkat, amely a végeredménytÅ‘l függetlenül helyt állt. A féltucat bekapott gól mindkét játékrészben – majdnem azonos idÅ‘szakban – tízperces rövidzárlat következménye volt. Olyan nagyon szégyenkezni nem kellett a lefújás után, de igazán nagy kár, hogy az elsÅ‘ félidÅ‘ góljai elÅ‘tt komoly védelmi hibákat követtünk el, ezzel pedig megalapoztuk a végeredményt.

Ugrás az oldal tetejére ↑