2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 14. forduló

Tószeg KSE – Kunhegyes ESE 4-5 (4-2)

Az előző heti jó játék, a nagy akarás megint kevés volt a sikerhez, amihez esetünkben már a nulla pontról történő elmozdulás is elég lenne. Tószegre látogattunk az utolsó vidéki meccsünkre, akik nagyon gyengén rajtoltak, de aztán csak összeszedtek annyi pontot, hogy a tabellán pont a mezőny közepén találhatók. Jelenleg nem annyira félelmetes ellenfél, mint volt pár éve, amikor még az élcsapatok is elégedettek voltak, ha 3 ponttal térhettek haza. Az előző bajnokágban Kunhegyesen számunkra balszerencsés 0-1 lett a végeredmény, tavasszal viszont a bajnokság egyik legjobb teljesítményével 4-1-re nyertünk, ami példaként szolgált arra, hogy most sem lefutott a meccs. Megint nagyon szűkös létszámmal utaztunk a meccsre, mindenféle indokkal többen maradtak távol, gyakorlatilag egy egészséges tartalék volt a kispadon.

Túl sokáig nem tartott az optimista hangulat, bár a mezőnyben nem láttunk jelentős különbséget, a védelmünkön többször is könnyedén átjutott a hazai támadás, ezért úgy alakult, hogy a huszadik percre már három góllal vezetett a Tószeg. Kovács Tamás már a 6. percben megszerezte számukra a vezetést, a 16. percben Pongrácz Martin volt eredményes, majd a 19. percben Kovács Tamás második gólja már eldönteni látszott a meccset, és jó nagy verés rémét vetítette előre. Ekkor történt valami, pontosan nem tudni, hogy mi az, de a múlt hétről átmentett küzdőszellem, a nagy akarat előjött és a 24. percben Kocsis Tamás góljával visszajöttünk a meccsbe. A küzdelmes, de sportszerű meccs folytatódott, ahol ugyan mindkét oldalon akadtak hibák, de a játékosok tették a dolgukat, így élvezetes, változatos mérkőzés alakult ki, a meccsnek erre a szakaszára valószínűleg a hazaiak is így emlékeznek. A 33. percben Aranyos Patrik gólja, ismét háromgólossá tette a különbséget, de Tyukodi Attila első találatával a 42. percben újra közelebb került a Tószeghez a KESE.

A szünetben nem éreztük lefutottnak a mérkőzést, az elmúlt héten a Szajol ellen is ledolgoztunk kétgólos hátrányt a második félidőben, a játékosokon is látszott, hogy fejben, akaratban nagyon ott vannak, még akkor is, ha időnként nem is úgy működik a láb, ahogy kellene. Minden esetre csapatunk nagyon jól jött ki a folytatásra, bár az első 3 perc tapogatózó játékkal telt el. Aztán ismét jött Tyukodi Attila a 48. percben, és második góljával ráijesztett a hazai csapatra, csak egy lépésre került a döntetlen állástól a KESE. Az ijesztgetés jól sikerült, mert megzavarodott a tószegi csapat, a mieink pedig szárnyakat kaptak, Tyukodi Attila pedig újabb 3 perc múlva már harmadszor talált be, ezzel az 51. percben egyenlített. Ezután némileg lelassult a meccs, egyik csapat sem akart fejjel rohanni a falnak, a hazaiak is rendezték soraikat, de mi is őriztük a számunkra értékes döntetlent. Hosszú ideig csak nagy küzdelmet láthattunk, egyik csapat sem tudta teljesen átjátszani ellenfele védelmét, távolabbról pedig nem is annyira próbálkozott egyik fél sem, vagy ha mégis az pontatlan volt, a kapusok mindkét részről tették a dolgukat, bár megoldhatatlan helyzetbe nem kerültek. Igazából kevés gólveszély közepette teltek a percek, becsületből mindkét csapat ment előre, elvben mi voltunk pszichésen kedvezőbb helyzetben, mert mínusz háromról egyenlítettünk, talán motiváltabban is mentünk előre, míg a hazaiak nagyobb teherrel és tanácstalanabbul, de igazából érzékelhető különbséget nem láthattunk, viszont minden benne lehetett még. Elég csak arra utalni, hogy csak az őszi szezonban háromszor veszítettünk el meccset hosszabbításban, a Jánoshida, a Cserkeszőlő és a Szajol ellen. A rendes játékidő lejárt, a hosszabbítás megkezdődött, amikor Tyukodi Attila ugrott ki a hazai védők közül egy remek indítással a pálya hossztengelyétől kicsit balra, talán már fogytán volt az ereje is, mert kívülről korainak tűnt, hogy lépéselőnyben 20 méterről ellőtte a labdát, a lapos lövés pedig átpattant a vetődő kapus keze fölött, a labda így utat talált a kapu jobb sarkába. Az ilyenre szokták mondani, hogy a vakond jókor dugta ki a fejét, mert a tószegi pálya szemre eléggé jó állapotban van, igazából semmi nem indokolta a labda felpattanását, de valószínűleg volt egy olyan fűcsomó, amely az adott pillanatban a segítségünkre volt, így Attila megszerezte önmaga negyedik, a csapat ötödik gólját, amely ezen a meccsen a győzelmet jelentette számunkra, mivel a maradék pár percben nem, hogy gól nem született, de helyzet sem alakult ki egyik csapat előtt sem.

Végre megtört a jég! A KESE a 14. fordulóban megszerezte első győzelmét, ezzel első pontjait. Bár a mérkőzést eldöntő gólhoz kellett kis szerencse is, de ezért a csapat nagyon sokat tett, óriási szívvel játszott, a mérkőzés folyamán kétszer is háromgólos hátrányban volt, de nem adta fel. A korábbi meccseken többször is számunkra kedvezőtlenül alakult az eredmény, háromszor is ekkor veszítettük el a meccset, így már éppen itt volt az ideje, hogy a végjáték egyszer számunkra kedvezően alakuljon. Az is érdekes, hogy az ősz folyamán erőnlétben többnyire jobbak voltak az ellenfelek, amin a felkészülés minősége miatt nem lehet csodálkozni, az utóbbi két meccsen nálunk előrébb jegyzett csapatok ellen is jelentős hátrányt tudtunk ledolgozni. Szajol ellen még elbuktunk a hosszabbításban, Tószegen viszont sikerült nekünk megszerezni a győztes gólt. Minden körülményt figyelembe véve megérdemeltük a bravúros győzelmet.

 

Ugrás az oldal tetejére ↑