2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 17. forduló

Jánoshida SE – Kunhegyes ESE 3-1 (0-0)

Az előző heti balszerencsés vereség után nem feltartott kezekkel utaztunk Jánoshidára. A pozitív hozzáállás az őszi mérkőzésnek is szólt, amikor a hosszabbításban szerezte meg a győztes találatot a Hida, nem védőink és főleg kapusunk hathatós közreműködésével. Ugyanakkor egy éve is úgy lett döntetlen a két csapat mérkőzése, hogy a hazai csapat a hosszabbításban tudott egyenlíteni. Azt azonban a mérkőzés eseményeit értékelve mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a táblázaton hatodik fogadta a tizenhatodikat. Sportfogadáson a Jánoshida győzelmére nemigen adtak volna az egynél alig nagyobb szorzót, ami a toronymagas esélyeseknek szokott járni.

A mérkőzés elejétől a jászsági csapat irányította a játékot, de ez csak arra volt elég, hogy a mezőnyben többet birtokolja a labdát. A félidő első felében nemigen kellett izgulnunk, mert gólhelyzetig nem jutottak el a hazai támadások, igaz, hogy a KESE akciói még a hazai tizenhatos közeléig sem, többnyire a mi térfelünkön járt a labda. Bő húsz perc után alakult ki az első hazai helyzet, ez követően a szünetig a Jánoshida fölénye már gólveszélyt is hozott, volt vagy 4-5 lehetőség, amely közül 2 már komoly gólhelyzetnek minősült. Ahhoz azonban, hogy ne szerezzen gólt a Jánoshida, még védeni sem igazán kellett kapusunknak, a hazaiak egyszerűen nem találták el a kaput. A mi támadásaink maradtak a meccs elején látott szinte, vagy nem is voltak, ha voltak akkor pedig nemigen jelentettek gólveszélyt a hazai kapura. A látottak alapján a gól nélküli döntetlen a félidőben számunkra volt hízelgő.

A második játékrész elején még tapogatózó játékkal ismerkedtek a játékosok a pálya másik felével, amikor az eredmény váratlan fordulatot vett.

48. perc: Jobboldalon Kocsis Tamás kígyózott át a hazai védelmen, csaknem az ötös és az alapvonal találkozásáig vezette a labdát, jól gurított vissza az akciót követő Tyukodi Attila elé, aki hat méterről laposan továbbított a kapu jobboldalába. 0-1.

Szépen végigvitt, mintaszerű akcióból szerzett találattal jutottunk előnyhöz. Túl sokáig nem örülhettünk a vezetésnek. A hazaiakon nagyon látszott, hogy nem tekintik lefutottnak a találkozót.

51. perc:  A Jánoshida vezetett támadást baloldalon, csaknem az ötös sarkán alakult ki közelharc, amelynek végén Fábián Gábor szeretett volna menteni, a kapu elÅ‘tt keresztbe rúgott, az alapvonalon túlra tartó labdára Rimóczi János István robbant rá, és 3 méterrÅ‘l a kapu üresen maradt baloldalába lÅ‘tte a labdát. 1-1.

A gyors gólváltást követően megfontoltabb tempóra váltottak a csapatok, mindkét fél elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Viszonylag kiegyenlített játékot láthattunk bő 20 percen keresztül. A küzdelmes játékban mindkét csapat előtt adódott lehetőség, a mi oldalunkról Kocsis Tamás került a kapussal szembe, de túl közel vitte a labdát hozzá, ezért nem tudta elrúgni mellette. Már bőven a meccs utolsó negyedében jártunk, amikor szinte a semmiből, vitatható körülmények után szerzett vezetést a Jánoshida. Az egyik hazai középpályás meglehetősen komótosan vezette a labdát a kapunk felé, amikor a visszafutó Szentesi Tamás ellopta a lába elől labdát, a hidai játékos amikor észlelte a veszélyt megpróbált még indítani, amiből az alakult ki, hogy a labdát támadónk elvitte, a hazai játékos pedig jó nagyot rúgott hátulról a játékosunk sarkába. Az egyébként kifogástalanul működő játékvezetés érthetetlen módon nem javunkra adott szabadrúgást, amiből azért igen lényeges következmény származott.

73. perc: A hazai térfélről, a kezdőkörből felívelt labdára, amely a baloldali ötös sarkán talált meg egy hazai játékost, aki középre fejelte azt, az ügyeletes lesipuskás Rimóczi János István ismét az ötösön belülről bombázott a kapu közepébe. Sem kapusunk nem reagált az 50 méteres felívelésre, sem a közelben álló Tyukodi Roland nem volt elég határozott, így nem volt nehéz dolga a gólban kulcsszerepet játszó a felívelést lefejelő hazai játékosnak, a befejező csatárnak már a legkönnyebb dolga volt az egész akcióban. 2-1.

A Jánoshida átvette a vezetést, ezt követően támadásban maradt, a KESE pedig ezután már nem tudott újítani. Elúszni látszott számunkra a mérkőzés, már leginkább csak az volt a kérdés, hogy lesz-e még az eredményben változás. Játékunkban ebben az időszakban már nagyon benne volt a hiba, ugyanakkor megállapítható volt, hogy ezen a meccsen nem keltette egy világverő csapat benyomását a Jánoshida. Aztán kiderült, hogy számunkra nem kedvező módon alakult a folytatás.

83. perc: A középen helyzetbe kerülő hazai támadót Burai Dezső Armand vette kezelésbe, szinte láthatatlan módon húzta vissza, de igazából vitatni sem lehetett a megítélt büntetőt, bármennyire jól álcázott módon történt a szabálytalanság. Csak az látszott, hogy a hidai játékos nagyon igyekszik, de képtelen megszabadulni védőjétől. Magát a jogos tizenegyest Szokolai Viktor lőtte a kapu baloldalába, a jobbra elmozduló Csík Richárd mellett. 3-1.

Igazából a mérkőzés utolsó perceiben már nem volt lehetőség arra, hogy bármilyen lényegi változás történjen. A Jánoshida magabiztosan tartotta az eredményt, sőt végig a jászságiak voltak fölényben. Nekünk már nem maradt sem erőnk, sem ambíciónk arra, hogy valami nagyot alkossunk, a mérkőzés eldőlt, győzött az esélyesebb, összességében jobb játékosokból álló hazai csapat. A két félidő helyzetei alapján az sem vitatható, hogy az eredmény reális. Az első félidőben több lehetősége volt a jászoknak, a másodikban viszont több gólt lőttek, a mieink támadójátéka pedig egyértelműen gyengébb volt, mint a vendéglátóké.

 

 

Ugrás az oldal tetejére ↑