2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 18. forduló

Kisújszállási SE – Kunhegyes ESE 3-0 (0-0)

A három mérkÅ‘zésbÅ‘l álló idegenbeli sorozat második állomásán a Kisújszállás csapata volt az ellenfél, a mérkÅ‘zésre pedig semleges pályán, Karcagon, műfüves pályán került sor. Ennek csak az volt az oka, hogy Kisújszálláson megpróbálják felújítani a centerpályát, amivel ugyan próbálkoztak többször is az elmúlt tíz éve, de az erÅ‘feszítések nem jártak eredménnyel. Leírható, hogy a pálya talaja – füve – talán még rosszabb lett, mint az elsÅ‘ felújítás elÅ‘tt volt. A semleges pálya, akár még kedvezÅ‘nek is tűnhetne elsÅ‘ látásra, de igazából szinte semmit nem jelent, az utóbbi években Kisújszálláson jóval eredményesebbek tudtunk lenni, mint hazai pályán. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a műfüves pályák már kezdenek bennünket frusztrálni, a negatív eredmények, valamint a sok elszenvedett – a pálya talajára írható – sérülés miatt, akkor sok jóra nem számíthattunk, az egyébként is mozgékony fiatalokból álló ellenféllel szemben, akik még erÅ‘södni is tudtak a télen.

Ahogy várható volt, a kezdést követÅ‘en rögtön a “hazai” pályán játszó csapat vette kezébe az irányítást. Bár eleinte a KESE védekezése a helyén volt, késÅ‘bb – negyedóra után – már alakultak ki gólveszélyes jelenetek a kapunk elÅ‘terében. Szerencsénkre ezekbÅ‘l eleinte nem lett igazi ziccer, de a félidÅ‘ második felében már ilyet is láthattunk, ha nem is nagy számban, de 3-4 alkalommal már tiszta gólszerzési lehetÅ‘séget is teremtettek a kisúji támadók, amiket azonban rendesen el is rontottak. Ugyan kellett védeni is kapusunknak, igaz nem földöntúli bravúrt bemutatva, de többnyire a kaput sem találták el a “hazai” támadók. A nagy támadószellemben aztán egyre inkább kinyílt a kisúji védelem, illetve hibáztak Å‘k is hátul, aminek következményeként nekünk is lettek hatalmas lehetÅ‘ségeink. Összességében akár 6-8 gólt is láthattunk volna a helyzetek alapján, amibÅ‘l szűken vezethetett volna a Kisújszállás, de a csapatok között az volt a különbség, hogy míg a kisújiak általában kidolgozták a lehetÅ‘ségeiket, addig a mi helyzeteink inkább az ellenfél óriási hibáiból, az eladott labdákból adódtak, Kocsis Tamás, Tyukodi Attila és Csörögi Csaba elÅ‘tt. A félidÅ‘ döntetlen eredménye számunkra volt hízelgÅ‘, de láttunk már olyan meccset, amikor az egyik csapat sorra kihagyja helyzeteit, a másik pedig kevesebb lehetÅ‘ségébÅ‘l szerez gólt, így szerencsés esetben akár vezethettünk is volna a szünetben. De ebben az esetben ez az eredmény teljesen rendben volt.

A második játékrészt is a Kisújszállás kezdte aktívabban, az elsÅ‘ tíz percben jóval többet volt a labda a mi térfelünkön, de ekkor igazából nem jutottak helyzetig a kisújiak, mi pedig a felezÅ‘n se túl gyakran mentünk át, ekkor egyik csapat játékában sem volt benne a gól. Aztán ahogy nálunk lenni szokott, tettünk róla, hogy  megszerezze a vezetést az ellenfél.

56. perc: Egy jobb oldali szöglet után a hosszú ötösön álló – teljesen szabadon felejtetett – Imre Zoltán fejelte a labdát teljesen zavartalanul a kapunk jobboldalába, úgy, hogy a fejeshez mégcsak felugrania sem kellett. 1-0.

A mérkőzés a korábbi mederben folydogált tovább, a pályaválasztó aktívabb volt, csapatunk nem tudott jobban felpörögni, így csak idő kérdése volt, hogy mikor kapunk gólt. Ez annak ellenére is igaz, hogy a Kisújszállás nem nagyon tudott gólhelyzetet teremteni, de folyamatosan nyomás alatt tartotta kapunkat.

66. perc: Jobboldali kisúji támadásnál Csala Patrik lépett ki egy jó ütemű indítás után – a talán lesre játszó – védÅ‘je mellÅ‘l, majd jobbról vagy 12 méterrÅ‘l nagy erÅ‘vel a kapu baloldalába bombázta a labdát. 2-0.

A mérkőzés eldőlni látszott, a Kisújszállás továbbra is többet kezdeményezett, viszont minden mindegy alapon a mieink is beindultak néha, a mérkőzés nyíltabb lett, a küzdelem dominált, viszont mindkét csapat sok hibával játszott. A harcos játékban többször előkerült a sárgalap is, aminek nálunk lett komoly következménye, de góllal kecsegtető helyzetet nem nagyon láthattunk. A mieink ritka ellentámadásaiból egyáltalán nem alakult ki ziccer, de a hazai fölényből is csak egyszer, igaz abból gól is lett.

86. perc: A középen kilukadó KESE védelem nem tudta megakadályozni, hogy Balázs Gergely László középen kerüljön gólhelyzetbe, majd vagy 12 méterről ellője a labdát a kiinduló kapusunk mellett, így megszerezze a harmadik kisúji gólt, ezzel pedig beállítsa a mérkőzés végeredményét. 3-0.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelt kisújszállási győzelem alakult ki. Ez még akkor is igaz, ha az első félidő ordító KESE ziccereit is figyelembe vesszük. A két félidő között a pályaválasztó játékában annyi volt a különbség, hogy míg az első 45 percben minden helyzetüket elhibázták, a második félidőben pedig gyakorlatilag az összeset gólra váltották, míg a KESE az első félidő ajándékba kapott ziccereivel nem tudott élni, a meccs második felében viszont igazi helyzet kialakítására sem volt képes. Ezek alapján végeredményben megnyilvánuló különbség is teljesen reális.

Ha előretekintünk, akkor a hármas vendégség utolsó állomása Mezőtúr lesz. Az egyébként is stabilan dobogós MAFC jó formában van, az amúgy sem túl izmos csapatunk a sárgalapok miatt nélkülözni lesz kénytelen három alapemberét is, így rendkívül nehéz mérkőzés következik.

 

 

Ugrás az oldal tetejére ↑