2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 2. forduló

Kunhegyes ESE – Jánoshida SE 2-3 (1-1)

A nem túl sikeres nyitómeccset követően hazai pályán már egy komolyabb ellenféllel csapott össze hazai pályán a KESE. A jó neveket is soraiban tudó Jánoshida az előző bajnokságban sokáig a mezőny első harmadában volt, de a végére leeresztettek, így csak a 10. helyet szerezték meg záráskor, bár pontokban jóval a kiesőjelölt csapatok előtt végeztek. Győzelemmel rajtoltak, a nyáron voltak náluk változások, de inkább pozitív irányba billent náluk a mérleg a játékerő változását illetően.

Csapatunk az előzmények ellenére is lendületesen kezdett, csipkedték magukat játékosaink, ez pedig nem igazán tetszett a vendégeknek, akik a mezőnyben biztonságosan tartották a labdát, de helyzetig nem jutottak. Labdaszerzés után a KESE szervezett gyors ellentámadásokat, amelynek eredményeként Kocsis Tamás góljával a 13. percben vezetést szereztünk. Szinte semmi nem változott a vezető gólunkat követően, a csapatok alig alakítottak ki góllal kecsegtető lehetőséget, fordítva megfogalmazva pedig mindkét csapat zártan védekezett, sikeresen akadályozta meg az ellenfél helyzetének kialakítását. Ez az állapot egészen a félidő végéig fennállt, amikor váratlanul, szinte a semmiből egyenlített a Jánoshida, ekkor Vatai Nándor talált a kapunkba.

A második játékrészben kicsit bátrabb támadójátékot mutattak be a csapatok, amibÅ‘l ugyan nem nagyon kellett izgulni a percenként kialakuló helyzetek miatt, de változatosabb lett a játék, ugyanakkor az ellenfelek kapui elé is odaértek az akciók. A vendégeknek Vatai Nándor szerezte a vezetÅ‘ gólt is a 65. percben, de hat perc múlva Sztojka János kiegyenlített, így megint döntetlen lett az állás. Már úgy nézett ki hogy döntetlen lesz a mérkÅ‘zés végeredménye – annak ellenére, hogy mindkét csapat igyekezett megszerezni a gyÅ‘ztes gólt is – amikor a rendes játékidÅ‘ letelte után egy baloldali védelmi bizonytalankodást követÅ‘en a labda Sipos Márkot találta meg a kaputól 4 méterre, a hosszú kapufa vonalában, a jól helyezettnek, illetve közepes erejűnek jóindulattal jellemezhetÅ‘, derékmagasságban a kapuba tartó fejest kapusunk ütötte a kapuba. Az eredmény a hosszabbítás hátralévÅ‘ idejében már nem változott.

A KESE nem játszott rosszul, nem volt alárendelt a mérkőzésen. A mezőnyben teljesen egyenrangú játék folyt a két csapat között. Végül egy nagy potyagól döntötte el a mérkőzést, amelyen igazságosabb lett volna a döntetlen.

Ugrás az oldal tetejére ↑