2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 3. forduló

Kunhegyes ESE – Kisújszállási SE 1-4 (1-3)

Kunsági rangadó következett. A pályájának felújítása miatt kérte a pályaválasztói jog elcserélését az előző bajnokságban az élcsapatok között végző Kisújszállás. Ezért ismét hazai pályán mérkőzhetett csapatunk a nyáron jelentős átalakuláson átesett ellenféllel szemben. Több neves játékos hagyta el nyáron a kisúji csapatot, köztük a legnagyobb gólzsák, Csikós Lajos is, de bőven maradt még jó futballista a gárdában, amitől függetlenül már a szezon elején látszott, hogy ez a csapat nem a dobogós helyezésekért fog küzdeni, nagyon optimális esetben is csak a mezőny első fele elérhető számukra. A mérkőzésnek egyébként óriási presztízse volt, mindkét fél nagyon meg akarta verni a másikat, aminek következményeként nem lehetett elképzelni, hogy ne essenek gólok ezen a meccsen.

Élénken kezdtek a csapatok, talán a hazai játékosokban több volt az akarat a kelleténél, túlságosan élt az emlékekben a tavaszi mérkÅ‘zés, a mikor jó játékkal a hosszabbítás ötödik percében buktunk el egy akkor még jóval izmosabb Kisúj otthonában. Kiegyenlített birkózással telt  el az elsÅ‘ negyedóra, aminek végén helyzet nélkül, egy kipattanót követÅ‘en a tizenhatosról Csukodi Dominik által ellÅ‘tt labda suhant a lábak között a hálóba. Szerencsére játékosaink nem törtek le, a 21. percben Csörögi Csaba egyenlített. A játék nem sokat változott, a mezÅ‘nyben nagy küzdelem, de a kapuk elÅ‘tt kevés igazán kidolgozott gólhelyzet jellemezte a játékot. Bár a csapatok között igazi különbség ekkor nem volt, a Kisújszállás szerencsésebben jött ki ebbÅ‘l az idÅ‘szakból. FélidÅ‘ig két alkalommal is szerencsés körülmények között ért el találatot, elÅ‘bb egy szöglet utáni kipattanóból Imre Zoltán a 37. percben, majd Oros Péter ugyancsak nem ziccerbÅ‘l a 40, percben. Szünetre kialakult egy olyan különbség, amely a játékban nem volt benne, másrészt ekkora különbségnél eldÅ‘lni látszott a mérkÅ‘zés.

Fordulás után egy másfajta félidőt láthattunk. A KESE komoly erőfeszítéseket tett a szépítés, a kiegyenlítés érdekében, ugyanakkor a kinyíló védelem nagyon kedvezett a vendégek kontráinak. A végkifejlet az lett, hogy a második játékrészt már egyértelműen a vendégek elképzelése szerint alakult, egyrészt a nagy akarattal, de kinyíltan, időnként fegyelmezetlenül játszó KESE nem igazán tudta áttörni a masszív kisúji védelmet, másrészt a vendégek többször is vezethettek kontrát, amelyből tulajdonképpen szerencsésen jött ki a hazai csapat azzal, hogy csak egy gólt ért el a Kisújszállás Csukodi Zoltán révén beállította a végeredményt.

Összességében az első félidő kiegyenlített játéka szerencsés gólokat hozott a vendégeknek, amikkel akkora különbség alakult ki a csapatok között, aminek ledolgozásához már kockázatot kellett vállalni, ez pedig a KESE számára rosszul sült el, hiába kezdeményezett többet csapatunk, a vendégek előtt több gólhelyzet alakult ki, amiből egyet sikerül gólra váltaniuk.

 

Ugrás az oldal tetejére ↑