2023-2024. évi Megyei I. osztály felnőtt bajnokság 8. forduló

Kunhegyes ESE – CserkeszÅ‘lÅ‘i SE 1-2 (1-0)

Újabb alsóházi összecsapás, újabb remények a mélypontról történő elmozduláshoz. Az ellenfél egy nem túl nagy képességekkel rendelkező, de összeszokott, harcos csapat volt a KESE soron következő ellenfele. Az előző bajnokságban mindkét csapat idegenben verte a vetélytársát, de egy éve teljesen ismeretlenül találkoztunk a cserkei csapattal, most azonban már nagyjából ismertük az erényeiket és a gyengéiket is. Óriási szükség lett volna egy sikerre, nyilván a pontra vagy pontokra is, de elsősorban azért, hogy mentálisan erősödjünk egy kicsit, hogy nagyobb önbizalommal vághassunk az ősz második felének, mert gyakorlatilag az előző héten már nagyon kiütközött a második félidőben, hogy az erőnléti hiányosságokon túl egy mentális megerősödés fontosabb lenne, mert azt mégsem foghatjuk az erőnlét hiányára, amikor egy játékos 40 méteren át vezeti a labdát az ellenfél térfelén, több védőt kicselez, majd amikor a kapussal áll szemben, 5 méterről nem képes a kapuba juttatni a labdát. Összességében a Cserkeszőlő ellen azért5 gondoltuk sanszosnak a pontszerzést vagy a győzelmet, mert tavasszal saját pályájukon is sikerült nyernünk, másrészt sem a játékerejükben, sem a formájukban hasonló szinten vannak.

Kissé meglepő módon a mérkőzés elején sündisznó pozíciót vett fel a Cserke, zártan, kapujuk elé visszahúzódva beálltak védekezni, nemigen kockáztatták a támadások szervezését. Fölénybe kerültünk, de ez meddő volt igazából a KESE is csak ritkán dolgozott ki veszélyes lehetőséget. Ettől függetlenül akadt komoly lehetőségünk a gólszerzésre, Kocsis Tamás átrobogott a cserkei védelmen, majd senkitől sem zavartatva 10 méterről a kapusba rúgta a ziccert. Mezőnyben folyt a nem túl színvonalas küzdelem, ez pedig nagyjából fel is emésztette a csapatok erejét. Aztán úgy alakult, hogy a félidő végéhez közeledve, a 38. percben, nem igazi ziccerből, de jó pozícióból vagy 17 méterről Burai Armand kilőtte a bal felső sarkot ezzel megszerezte a vezetést a KESE. A játék képe a vezető gólunk után sem változott, az eredmény a félidőig változatlan maradt.

A második játékrész elején sem történt változás a játék képében, maradt a KESE fölénye, meg az unalmas mezÅ‘nyjáték. Az elsÅ‘ igazi gólhelyzet ismét KESE játékos elÅ‘tt adódott, Tyukodi Attila ajtó-ablak helyzetben került a kapussal szembe, megcélozta a jobb alsó sarkot, de a középrÅ‘l, 12 méterrÅ‘l leadott, nem túl erÅ‘s, lapos lövést a vendégek kapusa nagy vetÅ‘déssel hárította. Ahogy átléptünk a mérkÅ‘zés utolsó harmadába a CserkeszÅ‘lÅ‘nek is valamelyest sürgÅ‘sebb lett, az egykor, középiskolás korában az utánpótlás csapatainkban szerepelt Határ Csabát meglehetÅ‘sen büntetÅ‘gyanús módon terítette le egyik védÅ‘nk, amikor balról tört kapura. A játékvezetÅ‘ nem avatkozott közbe, majd a reklamáló játékosnak elÅ‘bb sárga, majd piros lapot mutatott fel. Bár ne történt volna így! Ugyanis a létszámhátrányba került vendégcsapatot igencsak felpaprikázta a kiállítás, óriási lelkesedéssel folytatta a játékot a Cserke, a KESE pedig teljesen megzavarodott az elÅ‘nytÅ‘l, túlságosan megnyugtatta játékosainkat az emberelÅ‘ny a vezetés tudatában. A mérkÅ‘zés teljesen kiegyenlítÅ‘dött, egyáltalán nem érzÅ‘dött, hogy a vendégek kevesebben vannak. Bár mi is vezettünk támadásokat, de a CserkeszÅ‘lÅ‘ is gyakran került a kapunk elÅ‘terébe, bár helyzetig nemigen jutottak. Aztán a 78. percben egy másik büntetÅ‘gyanús esetet – amelyhez képest az elsÅ‘ inkább ért tizit – követÅ‘en már nem úsztuk meg a tizenegyest. Talán a játékvezetÅ‘t is megzavarta a kiállítás, mert ebben az idÅ‘ben többször is kedvezett ítéleteivel a vendégeknek. Bár egy büntetÅ‘ vagy jogos, vagy nem, de ennél a két vitatható esetnél elmondható volt, hogy talán az elsÅ‘ inkább lett volna büntetÅ‘, de ha már akkor nem ítélte meg a spori akkor most nem volt igazságtalan, hogy ezt a második, vitathatóbb esetet viszont befújta. A büntetÅ‘t Benke Patrik értékesítette. Maradt a meccs maradék részére a küzdelmes, változatos játék, igazi nagy helyzetek nélkül, de most mindkét csapaton látszott, hogy bizony meg akarja nyerni a mérkÅ‘zést. Telt az idÅ‘, már úgy látszott, hogy a helyzetek alapján inkább nekünk álló mérkÅ‘zésen elveszítjük a két pontot, és csak döntetlenre hozzuk a mérkÅ‘zést, amikor az utolsó pillanatokban, a 95. percben egy baloldali szöglet után több védÅ‘nk és kapusunk orra elÅ‘tt suhant el a labda, majd hosszú kapufánál Varga Andrást találta meg, aki a hálóba továbbította a labdát, ezzel megszerezte a CserkeszÅ‘lÅ‘ csapatának gyÅ‘ztes gólt. Hogy melyik testrészérÅ‘l pattant a kapunkba a labda azt talán a közelben állók, vagy maga a gólszerzÅ‘ sem tudná megmondani, bár ez a dolog lényegét tekintve mindegy, mert a szabályosságot senki nem vitatta.

Ebben a bajnokságban most állt a legközelebb a gyÅ‘zelemhez a KESE. Mosolyogtató lehet ezt egy vesztes meccs után leírni, de a kiállításig vezettünk, az állás a vendégekre nézve volt hízelgÅ‘, aztán a kiállítás teljes fordulatot hozott a mérkÅ‘zésbe. Már az egyenlítés is a helyzetek alapján némileg igazságtalan volt a meccsen, de az átok, az újabb hosszabbítás 5. percében kapott, az eredményt teljesen megváltoztató gól komoly büntetés volt a csapatnak, amire nem biztos, hogy rászolgált. Maradt az újabb majdnem kimászás a gödörbÅ‘l, lényegét tekintve maradt minden a régiben, de már csak egy hajszál hiányzott…

Ugrás az oldal tetejére ↑