Véget ért a hosszú pihenő

Ismét elkezdődik…

Igen hosszú kényszerpihenőt követően lép pályára  hivatalos mérkőzésen a megye futballjának első vonala a hétvégén. Szombaton 8 mérkőzéssel elkezdődik a 2020-2021. évi futball idény, bár még nem bajnoki mérkőzésen, hanem csak a Magyar Kupa első fordulójában lépnek pályára a játékosok.

Az előző hivatalos mérkőzés időpontja – március 14. – óta eltelt csaknem 5 hónap. Március közepén léptek életbe azok a rendelkezések, amelyek a koronavírus terjedését voltak hivatottak megakadályozni. A bajnokságot lezárták – eredmények, végső sorrend kihirdetése nélkül – befejezettnek nyilvánították, megtiltották a mérkőzések, valamint még az edzések megtartását is. Közel két hónapig városunkban is lakat került a sporttelepre, valamint a kiszolgáló épületre. Májusban enyhítettek a rendelkezéseken, nálunk május közepétől nagyjából június közepéig voltak heti 2-3 alkalommal edzések. Ezt követte bő kéthetes szünet, majd július első hétfőjétől kezdődött a felkészülés a következő bajnokság rajtjára. Heti 4 edzéssel, illetve edzőmérkőzéssel készültek játékosaink, váltakozó részvétellel, ki jobban, ki kevésbé vette ki a részét a munkából. Tehát a felkészülés nem volt minden elvárásnak megfelelő, de egy nagyjából tíz fős mag megtette az ilyenkor elvárhatót.

Az átigazolási időszakban történtek ugyan változások ugyan nálunk, de nagy mozgás nem volt. Távozott tőlünk az aktív játékosok közül Rózsa István Kisújszállásra, illetve Mester Máté Törökszentmiklósra igazolt. a csapattól történt távozásuk nehezen érthető és magyarázható. Pisti saját nevelésű, kunhegyesi, igazából senki nem bántotta, az utánpótlásnál fontos pozíciót tölt be, kevesellte a játékidőt, amit a pályán töltött, nem lehetett eltántorítani a döntésétől, hogy játékosként máshol akar bizonyítani. Máté története sem egyszerű, tavaly nyáron önkéntesként jelentkezett, ő Pistivel ellentétben egy eltiltott meccse kivételéve mindig a kezdőben kapott helyet, szinte végig a pályán volt, úgy tűnt, hogy jól is érzi magát, csapattársai elfogadták, mégis a távozás mellett döntött. Egy olyan csapathoz távozott, ahol nyíltan megmondták neki, hogy van előtte jelölt a posztjára. A kevésbé aktívak közül Szóládi Soma Abádszalókra, Fábián Imre pedig Bánhalmára igazolt át. Gácsi Zsolt Abádszalókra írt alá, de azt, hogy ő az aktív vagy a passzív állományba tartozik nem igazán lehet eldönteni, mert az  előző bajnokságban ősszel 9 alkalommal pályára lépett csapatunkban, csak az eltiltásai alkalmával hiányzott, de tavasszal a negyedik mérkőzésig még nem állt hadrendbe, tehát nem számíthattunk rá. Az érkezők névsora sem túl hosszú, sőt ha csak a felnőtt szintet nézzük, akkor még rövidebb is. Kormány Péter a Fegyvernek volt kapusa, Vadász Bence a Tiszafüred középpályása, valamint saját nevelésű játékosunk, Sztojka János Gusztáv, a Karcag U19 középpályása csatlakozott  hozzánk. Janika két és fél év után tért vissza Karcagról, koránál fogva a felnőtt csapatban és az ifiben is számítunk rá. Igazoltunk még utánpótláskorú játékosokat – többnyire kunhegyesieket vissza Tiszaszentimréről – de olyan játékost is érkezett hozzánk, aki a felkészülési mérkőzéseken a felnőttben is pályára lépett. Ilyen Turó Sándor, aki a Tiszabura játékosa volt, de a kunmadarasi illetőségű, viszont Tiszaszentimréről igazolt Pékó Richárd és Duka Lukács Ádám sincs messze attól, hogy a felnőttben pályára lépjen.

Hétvégén már élesben láthatjuk a megyei I. osztály csapatait, kiegészülve a másodosztályú Jászboldogházával. A Magyar Kupa első fordulójára kerül sor augusztus 8-án, szombaton, 17.00 órától. A sorsolás mindenféle területi szempont vagy kiemelés nélkül történt, a sors úgy hozta, hogy Jánoshidára kell utaznunk, kivívni, hogy a jövő hétvégi második fordulóban is érdekeltek legyünk. Eltiltottunk nincs, viszont a sérült Tyukodi Attilára nem számíthatunk a mérkőzésen, rajta kívül a lehetőség szerinti legerősebb összeállításunkban tudunk pályára lépni.

Készül a bajnoki program is, a tervezet szerint Fegyvernek ellen kezdünk itthon, azután Karcagra utazunk, majd Újszász, Tiszaföldvár és Kunszentmárton következik. Ha lesz végleges program, akkor közzétesszük.

 

Ugrás az oldal tetejére ↑